Kuinka hiukseni kasvoivat takaisin?

Olen fysioterapeutin urani aikana käyttänyt monenlaisia fysikaalisia laitteita. Jotkut laitteet ovat jääneet unholaan, mutta toisaalta uusia tehokkaampia laitteita on tullut tilalle.

Nyt uuden tiedon pohjalta ja uusilla innovaatioilla voimme hoitaa oireiden taustalla olevaa syytä, emmekä pelkästään niitä oireita!

Verenkierron merkitys terveysongelmien taustalla. on korostunut uuden tiedon mukaan. American Heart Assosiationin  mukaan kroonisten sairauksien taustalla on mikroverenkierron häiriöt.

Itse 1-tyypin diabetesta sairastavana olen kyllä verenkieron häiriöt huomannut myös olotilassani. Jalat olivat aikaisemmin jäykät ja jatkuva väsymys heikensi elämänlaatuani.

Avaan hiukan verenkiertoon kuuluvien pienempien verisuonten roolia verenvirtauksessa.

Mikroverenkiertoon kuuluvat verisuonet kattavat 74% verisuonistamme!  Niiden läpimitta on alle 0,1 mm ja niiden tutkiminen vaatii erikoislaitteita. Sydämen tuottama verenpaine ei vaikuta mikroverisuonissa, vaan sillä on oma pumppujärjestelmä, jota kutsutaan vasomotioniksi. Säätely tapahtuu osin keskushermoston ja osin paikallisten järjestelmien avulla.

Pienet valtimot, kapilaarit ja pikkulaskimot   MIkroverenkierto kapilaariVERTA OHJATAAN SINNE MISSÄ ON TARVETTA!

Mikroverenkierto jakaantuu kolmeen erikokoiseen verisuoneen. Kapilaarit(hiusverisuonet) ovat pienempia ja siellä tapahtuu soluaineenvaihdunta. Kapilaarin tulee olla aivan solun vieressä, jotta happi siirtyisi solun sisään.

Kapilaareja isompia verisuonia kutsutaan pienemmiksi pikkuarteoleiksi. Siellä normaali pumppausrytmi levossa on 3 kertaa minuutissa levossa. Näiden pikkuvaltimoiden seinämässä ei ole hermoreseptoreita, vaan siellä toimintaa säätelevät paikalliset fysikaaliset tekijät.

Isommissa pikkuarteoleissa rytmi on kerran minuutissa ja näiden valtimoiden seinämissä on hermoreseptoreita.

Stressin haitalliset vaikutukset ilmenevät juuri isommissa pikkuarteoleissa. Kortisoli ja Adrenaliini sitoutuvat verisuonen seinämien reseptorehin ja ne aiheuttavat verisuonten seinämien supistumisen. Silloin veren virtaus hidastuu. koska punasolut takertuvat toisiinsa. Usein avautuu shuntti suoraan laskimopuolelle, jottei verenvirtaus täysin pysähtyisi. Silloin punasolut palaavat keuhkoihin happikuorma mukanaan.

Verenvirtauksen heikkenemisestä aiheutuu solutasolle hapenpuute ja myös energiavaje, koska ilman happea ATP-energiamolekyylin tuotanto vähenee.
Pään alueen mikroverenkiertoa   MIkroverenkierto pään alueKUINKA SAIN HIUKSENI TAKAISIN?
Diabetesta sairastavilla on usein muitakin immuunipuolustuksen toiminnan häiriöitä.

Minulle tuli vuosi sitten päänahan alueelle psoriasiksesta aiheutuvia ihomuutoksia. Sen seurauksena hiukseni alkoivat oheta ja olin siitä todella huolissani. Parturini sanoi, ettei sille oikein voi mitään. Hän kyllä antoi erikoisshapooota, joka hoitaisi päänahkaani. Valitettavasti shamppoosta ei ollut kuitenkaan apua.

Ajattelin, että en tyytyisi niin helposti kohtalooni.

Minulla on käytössä Bemer-verisuoniterapilaite, joka on auttanut minua monessa fyysisessa ongelmassa jo kymmenen vuoden ajan ja tiedän, että Bemer-terapiaa on käytetty Hiusakatemiassa menestyksellisesti hiusterapiassa.

Bemer aktivoi mikroverenkierron toimintaa kohdennetusti fysikaalisin keinoin ja täysin turvallisesti..003


Reilu kuukausi sitten hankin huippukylmälaitteen, jolla pystyn laskemaan ihon lämpötilaa nollaan asteeseen. Eli soluihin tulee paikallisesti ns. kylmäshokki!

Laitetta esitellyt fysioterapeutti oli kokeillut kylmähoitoa myös omiin harveneviin hiuksiin fysioterapiahoitojen lisäksi ja oli saanut ne kasvamaan takaisin. Hänellä oli kuvia muutoksesta todistusaineistona.
Olen ollut aina kiinnostunut uusista asioista ja otin kylmähoitolaitteen koekäyttöön ja päätin itse kokeilla.HuippukylmälaiteKylmäshokissa solun "käyttöjärjestelmä"  teorian mukaan muuttuu! Jos solussa on ollut häiriö, niin huippukylmän avulla tuotetulla kylmäshokilla voidaan vaikuttaa siihen kuinka solu toimii jatkossa. Soluillamme on pyrkimys homeostaasiin, eli tasapainoon, jos se on mahdollista!

Hoidin kylmähoidolla päänahkaani aamuin illoin kolmen viikon ajan ja yllätykseni oli suuri, kun huomasin, että harventuneet hiukseni tuuhenivat ja päänahassa ollut ihottuma on täysin poistunut.


Eli huippukylmää pitkään käyttäneen fysioterapeuttikolleegan puheissa oli totuuden siemen!
Käytin huippukylmän lisäksi Bemer-laitteeseen liittyvää monokromaattista punavaloa lisähoitona pään alueella!

Olen aika innoissani uudesta mahdollisuuksista yhdistää verenkierron stimuloimisen solujen "uudelleen ohjelmoimiseen" kylmäshokin avulla.

Nykyisinhän tutkitaan paljon epigenetiikkaa, eli ympäristön vaikutusta solussa tapahtuviin itsesäätelymekanismeihin.


Kivun hoidossa Bemer-verisuoniterapia ja Huippukylmä on tehokkain hoitoyhdistelmä, mitä olen kokenut itse ja käyttänyt asiakashoidoissa. Kaikkia käyttötarkoituksia en ole edes vielä tiedä. Kokemus tuo senkin tiedon ja tietysti tieteellinen tutkimus kylmän ja mikroverenkierron stimuloimisen vaikutuksista.


ENERGIAA SOLUILLESI!

Hannu Puolakanaho
fysioterapeutti/pofy
0505510510
hannu.s.puolakanaho@gmail.com
hannu.puolakanaho@bemermail.com