Tervetuloa blogiin!

Terveisiä Pasilan Fysioterapiasta!

Olen Hannu Puolakanaho 56-vuotias fysioterapeutti ja kiinnostunut kokonaisvaltaiseen terveyteen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Hannu Puolakanaho
Aloitan säännöllisen Blogin pitämisen Pasilan Fysioterapian kotisivuilla ja kutsun kaikkia kiinnostuneita osallistumaan keskusteluun.

Haluaisin avointa keskustelua kirjoittamistani aiheista ja tottakai myös kyseenalaistamistani ja omaa aktiivista tutkimusta lukijoiltani.
Olen valmistunut fysioterapeutiksi 1989 ja Pasilan Fysioterapian perustin 1991.

Suoritin Turun Ammattikorkeakoulussa podiatrisen erikoiskoulutuksen (alaraajoihin erikoistuminen), joka oli edellytyksenä Askelklinikan perustamiseen 1995. (www.askelklinikat.fi)

Olen opiskellut vuosien aikana Akupunktiota, Osteopaattisia käsittelyjä, Faskiakäsittelyä ja viimeaikoina olen ollut erityisen kiinnostunut verenkiertoelimistön toiminnasta. Tutkimusten mukaan valtaosa kivuista on iskeemisiä, eli solujen hapenpuutteesta johtuvia!

Hankin Ranskalaisen LPG-imurullauslaitteen yritykseeni vuonna 2009. Silloin ajattelin, että se on hyvä keino lisätä verenkiertoa. Myöhemmin selvisi, että sillä on erinomainen vaikutus myös faskiajärjestelmän ongelmiin. Urheilijat pitävät hoitomuodosta todella paljon, koska LPG-hoidon jälkeen palautuminen on nopeampaa ja eikä tarvitse pitää niin pitkää taukoa harjoittelusta verrattuna normaaliin hierontaan. LPG-imurullaus on tehokas arpien, rasva- ja selluliittikudoksen hoitamisessa.

Vuotta myöhemmin, eli 2010 tutustuin Bemer-verisuoniterapialaitteeseen, joka oli silloin Suomessa lähes tuntematon.

Kun minulle selvisi, että Bemer-signaalin vaikutusmekanismi kohdistuu mikroverisuonistoon, olin todella hämilläni, kuinka näin tärkeä asia on jätetty vaille huomiota! Fysioterapeutin peruskouluksessa mikroverisuonista ei puhuttu mitään, eikä myöskään Suomessa oltu tehty julkaistua tutkimusta lainkaan mikroverisuonista. Kuitenkin 74% verisuonistamme on mikroverisuonia ja sillä tasolla tapahtuu aineenvaihdunta. Siinä on selkeä ristiriita.

Bemer-laite on ollut fysioterapian tukena ja olen hoitanut myös omaa terveyttäni sen avulla.
Olen suorittanut Bemer-Groupin järjestämän sisäisen MBP-Koulutuksen ja voin siis esitellä laitetta lääketieteen ammattilaisille.
Olen ollut myös käynnistämässä ensimmäistä Suomessa tehtävää kaksoisokkotutkimusta Fibromyalgiaa sairastaville. Tutkimukseen osallistuu 130 henkilöä ja tutkimus valmistuu 2016 lopulla. Odotan tuloksia suurella innolla, koska tiedän kuuden vuooden omakohtaisen kokemuksen jälkeen, kuinka tehokas Bemer-laite on! En ole esimerkiksi ollut lainkaan flunssassa näiden vuosien aikana, koska Bemer-signaali aktivoi myös immuunipuolustusta, eli valkosolujen rullausmekanismia. Tulen avaamaan myöhemmissä Blogikirjoituksissa vaikutusmekanismia enemmän.

Suoritin Rastorin järjestämän Wellnessalan tutkinnon vuonna 2015, koska minulle selvisi, kuinka iso merkitys ravinnolla on hyvinvoinnillemme. Krooniset sairaudet lisääntyvät todella hurjaa vauhtia. Tällä hetkellä lääkehoitoa vaativia diabetikkoja on 314 000 ja noin 200 000 sairastaa tietämättään. Tulevaisuus on ennusteiden mukaan vielä hurjempi. Yhden ennusteen mukaan vuonna 2050 noin puolet ihmistä sairastaa diabetesta. Diabeteksen aiheuttamat kustannukset tulevat silloin niin suureksi, ettei millään yhteiskunnalla ole siihen varaa. Eli tärkein keino on ennaltaehkäisy. Sitten tullaan siihen kysymykseen kuinka? Viimeaikaisten tutkimusten perusteella autoimmuunisairausten syntyyn, kuten diabetekseen vaikuttaa mikrobiomimme. Tästä kirjoitan  myöhemmin myös Blogissani.

Tervetuloa keskusteluun ja toivotan energiaa soluillesi!

Hannu Puolakanaho
fysioterapeutti/pofy